Junioři zakončili základní část prohrou v nájezdech na ledě Mladé Boleslavi

Z l í n - V posledním kole základní části DHL extraligy juniorů se svěřenci trenéra Radka Pšurného museli obejít bez nejproduktivnějšího hráče soutěže Dominika Matuly. Berani si bez kapitána v utkání vedli velmi dobře a třikrát vedli. Ani to však nestačilo a nakonec podlehli v samostatných nájezdech.
30.kolo, so 29.11.2014, Škoenergo aréna
Ml.Boleslav
Zlín
4:3sn
(0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Hes (Žalud), 31. Klečka (Sedmík, Šťáva), 46. Kotala (Šťáva, Ďurač), rozh. náj. Kotala – 19. Andrýsek (Dalajka, Hořanský), 30. Hořanský (Hlaváč), 43. Hladiš (Velčovský). Rozhodčí: Kopeček – Špringl st., Špringl ml. Vyloučení: 4:4 navíc Motloch (MBL) 5+OK. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 4:3 sn.

Pechek – Mašek, Štosek, Hes, Žalud, Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Klečka, Pořízek, Ďurač, Sedmík, Motloch.

Čáp (od 2. nájezdu Haloda) – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Stuchlík, Sirota, Andrýsek – Hořanský, Hlaváč, Gago, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Vyoral, Bumbál, Hladiš.

Na začátku si vypracoval dobrou příležitost Aleksandr Poljanyčka, jenže hostující brankář se nenechal překvapit a betony měl na správném místě. První gólová šance mohla být z hole rychlého Radka Pořízka, jenže ten byl v důležitý moment faulován a jelikož se po chvilce nechali vyloučit i Bruslaři, branka nepadla. Naopak. Zlínští uzamkli soupeře ve svém pásmu a stříleli na domácí branku.

Skrz clonící spoluhráče mohl poslat Zlín do vedení Jan Andrýsek, puk ale do klece domácích nespadl. V 15. minutě faulovat Lukáš Motloch, pro nějž zápas skončil, jelikož se dopustil trestu ve hře. Navíc se zranil hostující Zbyněk Žabčík. Zlín se v dlouhé početní výhodě nejdříve nemohl prosadit. Neujaly se střely Kužílka a ani Andrýska. Nakonec to Ševcům ale přeji jen vyšlo. Do branky domácích sklepl puk Jan Andrýsek, jenž tak poslal v závěru třetiny svůj tým do těsného vedení.

Na začátku třetiny se Bruslařům naskytla možnost přesilové hry (dokonce čtyřminutové). Ta se ale domácím příliš nepovedla a několikrát se dokonce museli bránit. Ve 27. minutě už to ale Boleslavi vyšlo. Domácí uzamkli Zlínské v jejich pásmu a Čápa pohotově překonal Matěj Hes, jemuž se tak podařilo vyrovnat. Bruslaři se ale nechali po chvilce vyloučit a i tuto přesilovku Ševci využili. Pechkovi se nepodařilo polapit skákavý puk a toho využil Adam Hořanský, který uklidil kotouč válející se na brankové čáře až do sítě domácích.

Domácím to však netrvalo dlouho a prosadili se i podruhé. Boleslavští proměnili závar u Čápovy branky a Jan Klečka, který byl nikým nehlídán, tak znovu vyrovnal. Další dobrou příležitost si připsal zlínský Sirota, jehož ale Pechek bez problémů vychytal. Následně hostům ujel pohotový Poljanyčka, který poslal puk křižně k brance, kde jej však neměl kdo zachytit. V závěru mohl poslat domácí do vedení ještě Pořízek, ale nedokázal proměnit ani tuto šanci. Stav po druhé třetině byl tedy vyrovnaný.

Na začátku poslední třetiny se prosadili opět Zlínští. Do protipohybu domácího brankáře poslal puk Dominik Hladiš. Při následné přesilovce, kterou měli domácí k dispozici se ale Bruslařům podařilo znovu vyrovnat. Šťáva poslal černý kousek pryže od modré až před branku, kde stál nepohlídaný Jakub Kotala, který chladnokrevně donutil Čápa inkasovat i potřetí.

Následně se dostal k osamocenému puku Ivan Ďurač, bohužel pro jeho tým jej však nestačil usměrnit za záda zlínského gólmana. V závěru měl dobrou příležitost ještě jednou tentýž hráč, jemuž chyběl kousek k překonání Jana Čápa. Třetí perioda však o vítězi totoho duelu nerozhodla, a tak dospěl sobotní zápas do prodloužení.

V prodloužení byli jednoznačně lepší hráči ze Zlína. Velčovský ani Andrýsek však své příležitosti neproměnili. V samotném závěru mohl rozhodnout ještě Ďurač, ale jeden z protihráčů jej připravil o puk. V samostatných nájezdech se pak trefil pouze jediný hráč - Jakub Kotala, jenž nedal hostujícímu brankáři šanci. Bonusový bod tedy zůstává v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Zápas byl pro nás přípravou na play-off a věřím tomu, že i Zlín se probojuje do play–off. Utkání bylo ze začátku hodně bojovné a myslím si, že remíza je spravedlivá pro obě mužstva. V nájezdech jsme byli šťastnější a dali jsme gól.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Myslím si, že vedení, které jsme třikrát měli, jsme měli ustát. Nakonec si ale myslím, že remíza je spravedlivá. V prodloužení jsme sice měli více šancí než domácí, ale neproměnili jsme je. Nájezdy už jsou loterie, kterou zvládli lépe Boleslavští. Nepodali jsme však špatný výkon.